IOT APPS

Azure en AWS

Wij ontwikkelen cloud oplossingen voor IOT toepassingen, in de regel in combinatie met mobile apps, op platforms als Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Vaak gebruiken we daarbij IOT HUB respectievelijk IOT CORE maar ook meer traditionele communicatie mogelijkheden of communicatie oplossingen op maat. De keuze tussen AWS en Azure hangt af van de te bouwen applicatie en van de context waarin de klant werkt. Specifieke eisen al dan niet aansluitend op specifieke sterktes in het een of andere platform kunnen uiteindelijk de doorslag geven.

 

Kosten en schaalbaarheid

Lage kosten en schaalbaarheid zijn voor veel IoT concepten een essentiële voorwaarde . Met de juiste keuzes voor opslag is veel winst te halen ten opzichte van de traditionele server oplossingen met SQL databases. Kosten zijn een integraal onderdeel van het design en ontwikkelproces en dus niet louter een uitkomst achteraf.

Azure Cloud Apps

IOT APPS ontwikkelt IOT cloud toepassingen op basis van Microsoft Azure, vaak als onderdeel van een IOT platform maar soms ook als ‘losstaande’ cloud applicaties.  We hebben voor Azure gekozen als primaire platform met name vanwege de aansluiting die het geeft bij de praktijk van onze klanten. We hebben specifieke ervaring met Azure IOT hub dat we voor sommige maar niet alle Azure IOT projecten gebruiken. Naast Azure gebruiken we ook Google Cloud en Amazon Web Services voor specifieke toepassingen. 

Kosten en schaalbaarheid

Lage kosten en schaalbaarheid zijn voor veel IoT concepten een essentiële voorwaarde. Dat is de reden dat we niet alleen performance maar ook schaalbaarheid en kosten als integraal onderdeel beschouwen van het ontwikkelproces van onze cloud oplossingen op maat.

 

Met de juiste keuzes voor opslag is vaak veel winst te behalen ten opzichte van de meer traditionele oplossingen met SQL databases, vooral juist bij grote data hoeveelheden. Maar dat geldt natuurlijk voor meer keuzes in het Cloud ontwikkelproces. 

Azure Cloud