IOT APPS

Azure en AWS

Wij ontwikkelen cloud oplossingen voor IOT toepassingen, in de regel in combinatie met mobile apps, op platforms als Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Vaak gebruiken we daarbij IOT HUB respectievelijk IOT CORE maar ook meer traditionele communicatie mogelijkheden of communicatie oplossingen op maat. De keuze tussen AWS en Azure hangt af van de te bouwen applicatie en van de context waarin de klant werkt. Specifieke eisen al dan niet aansluitend op specifieke sterktes in het een of andere platform kunnen uiteindelijk de doorslag geven.

 

Kosten en schaalbaarheid

Lage kosten en schaalbaarheid zijn voor veel IoT concepten een essentiële voorwaarde . Met de juiste keuzes voor opslag is veel winst te halen ten opzichte van de traditionele server oplossingen met SQL databases. Kosten zijn een integraal onderdeel van het design en ontwikkelproces en dus niet louter een uitkomst achteraf.

IOT en Cloud Apps

IOT toepassingen passen uitstekend bij Cloud Services. Schaalbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en kosten efficiëntie van Cloud Services geven daarbij in de regel de doorslag. En Microsoft Azure is daarbij een vaak gekozen Cloud Service, niet altijd de goedkoopste ,maar wel een dijk van een reputatie, en de meest gebruikte Cloud service in het Europese MKB.

Om de de voordelen van de Cloud te benutten is het wel zaak een en ander op te zetten vanuit een Cloud architectuur benadering die duidelijk afwijkt van het migreren van traditionele concepten naar ‘Virtual Machines’ in de Cloud. Ook is het verstandig niet zomaar klakkeloos op te volgen hetgeen Microsoft Azure evangalisten  als voor de hand liggend aandragen. Kernpunt daarbij is proberen het eenvoudig te houden en alleen maar te gebruiken wat je echt nodig hebt. Eenvoudig is vaak goedkoper en niet onbelangrijk de beste basis om slagvaardig te blijven.

Microsoft Azure

IOT APPS ontwikkelt IOT cloud toepassingen op basis van Microsoft Azure, vaak als onderdeel van een IOT platform maar soms ook als ‘los staande’ cloud applicaties.  We hebben voor Azure gekozen als primaire platform met name vanwege de aansluiting die het geeft bij de praktijk van onze klanten. We hebben specifieke ervaring met Azure IOT hub dat we voor sommige maar niet alle Azure IOT projecten gebruiken. Naast Azure gebruiken we ook Google Cloud en Amazon Web Services voor specifieke toepassingen.

Kosten en schaalbaarheid

Lage kosten en schaalbaarheid zijn voor veel IoT concepten een essentiële voorwaarde. Dat is de reden dat we niet alleen performance maar ook schaalbaarheid en kosten als integraal onderdeel beschouwen van het ontwikkelproces van onze cloud oplossingen op maat.

Met de juiste keuzes voor opslag is vaak veel winst te behalen ten opzichte van de meer traditionele oplossingen met SQL databases, vooral juist bij grote data hoeveelheden. Maar dat geldt natuurlijk voor meer keuzes in het Cloud ontwikkelproces.

Neem contact met ons op en dan bespreken we graag uw case.

Azure Cloud